בצד השני של הלבנה פתחו מסעדה חדשה לכל התיירים שמגיעים מכדור הארץ חדשים לבקרים, שם מגישים אוכל ייחודי שגדל רק בצד השני האפל. כראוי וכיאה למסעדה המקפידה על קלה כבחמורה הביאו משגיח כשרות מההכשר הכי טוב.
במסעדה זו מגישים שני מאכלים, אחד כרוב לבני והשני אגוז לבני. מכיון שמדובר באוכל שלא ידוע משום מקום אחר שאין אנו יודעים כלום על אוכל זה, אם הוחזק בחרקים או לאו, או אם יש מיעוט המצוי אם לאו, או אם יש בכלל סיבה לחשוש, החליט המשגיח שכל פעם שמגיע משלוח מספיק לבדוק שלשה מכל אחד, ואם כל השלשה נקיים, זה מספיק להכשיר את כל המשלוח.
הגיע היום הראשון והבדיקה של האגוזים עבר בשלום גמור לשביעות רצון של כולם. לעומת זאת הכרוב, שהיה מלא בעלים שהיה צריך להפריד לקח הרבה מאד זמן לבדוק, שזה גרם עלות נוספת לבעל המסעדה. אמר בעל המסעדה למשגיח, יש לי רעיון: נפרק את כל הכרובים לעלים, אחר כך נערבב את העלים, ונבדוק שלשה עלים, וכמו שהכשרת בבדיקת שלשה אגוזים את כל האגוזים, כך יש להכשיר את כל עלי הכרוב על ידי בדיקת שלשה עלים. שמע המשגיח והסכים לדבר.
לאחרי כמה ימים מגיע המשגיח, וראה חתיכות קטנות של כרוב, והפועל בודק רק שלשה חתיכות קטנות. קרא לבעל המסעדה, ושאל אותו, מאי האי. ענה לו בעל המסעדה, הרי אתה בעצמך הסכמת לשיטה זו. הסכמת לפרק את הכרות לעלים ולבדוק שלשה עלים, אז אני המשכתי בדרך הזו ופרקתי כל עלה לחתיכות, ואני בודק שלשה חתיכות, ובזה אני מכשיר את כל השאר.
המשגיח כששמע דבר זה, מיד הסיר את ההשגחה, אבל כשביקש בעל המסעדה שיסביר לו, מה לא נכון בסברא זו, המשגיח נאלם דום.
מי יכול להסביר את דעת המשגיח, ואולי הוא בכלל טעה?