יש לידע שישנם סוגי קפה נמס שאינם עוברים בישול בשעת היצור ואין ליתנם בשבת אפילו בכלי שלישי
היינו אין מדובר בקפה שחור או בקפה מעורב באספרסו שהתחדש לאחרונה (שדנו עליו כאן וכאן) אלא בקפה נמס שאינו עובר בישול.
לכאו' הדברים סתומים אלא שזכור לי כי לפני שבע שמונה שנים לערך ראיתי מאמר מאת מחברי הספר שליט"א (ושמא היה זה רק מאת א' מהם? איני זוכר כרגע) ושם הם פירטו כמה סוגי קפה המכונים "קפה נמס" שעוברים תהליך הכשרה כל שהוא (קלייה או משהו אחר. שוב איני זוכר כעת) ולכן יש מקום להסתפק בהגדרה ההלכתית של סוגי הקפה הנ"ל (שהרי אנו מחמירים בבישול אחר אפיה כידוע).
אם יש כאן מישהו שמכיר את המאמר הנ"ל ויכול לעזור לי באיתורו יהא שכמ"ה.
יש"כ מראש