Re: מרק בצל ביורה בשרי עם גבינה
פורסם: ד' נובמבר 28, 2018 8:44 am
המקור הוא במקומו. יורה דעה קג סעיף ו.אוהב אוצר כתב:אחר בקשת המחילה מכב' בודאי שיש הבדל, השאלה כאן מתחילה האם הקדירה נותנת טעם בחריף [או להיפך] ולא האם יש הפגת הטעם בעקבות הבישול.
הרי זה כל הענין בחיתוך, שדוחקא דסכינא הוא כביכול 'מבטל' את ה'אינו בן יומו' והבצל החתוך מקבל את טעם הסכין.
ולכן אני שואל על מקור. כי זה שנים רבות מאז הייתי ב'שנה ראשונה' שלמדנו סוגיות אלו בכולל, ואינו זוכר דבר כזה, האם הקדירה אע"פ שאינה בת יומא נותנת טעם בחריף.