עמוד 1 מתוך 1

טעם יין בתמרים - המציאות המדעית

פורסם: ה' דצמבר 04, 2014 8:41 pm
על ידי מלח הארץ
בגמ' בב"ק מסופר על שמואל שהורה לקצוץ את הדקלים שהיו לצד הגפנים מפני שהיו מכחישים אותם עד שהיה טעם יין נרגש בתמרים [ומן הסתם לא דוקא הוא והכוונה לטעם ענבים ולא לטעם יין].
עד כמה שידיעותי המועטות בבוטניקה מגיעות אין שום אפשרות כזאת שאילן יינק מאילן אחר, ואין יניקתו אלא מן האדמה בלבד. אפילו לו יצוייר שהיה יונק משרשי הגפן עדיין אין שום כלל טעם ענבים כי רק בעלים נוצרים סוכרי הפרי.
האם ידוע לחברים הנכבדים מאמר מדעי שעסק בביאור סיפור מוקשה זה?

Re: טעם יין בתמרים - המציאות המדעית

פורסם: ה' דצמבר 04, 2014 8:58 pm
על ידי שברי לוחות
לא טעמתי אבל יכול להיות שהקרקע יונק מטעם הגפנים ואחר כך מקבלים הדקלים הטעם מהקרקע

Re: טעם יין בתמרים - המציאות המדעית

פורסם: ה' דצמבר 04, 2014 9:26 pm
על ידי מלח הארץ
שברי לוחות כתב:לא טעמתי אבל יכול להיות שהקרקע יונק מטעם הגפנים ואחר כך מקבלים הדקלים הטעם מהקרקע

אין תהליך הפוך של יניקה מן הצמח לאדמה...

Re: טעם יין בתמרים - המציאות המדעית

פורסם: ה' דצמבר 04, 2014 9:30 pm
על ידי יצג

Re: טעם יין בתמרים - המציאות המדעית

פורסם: ו' דצמבר 05, 2014 10:19 am
על ידי מלח הארץ
יצג כתב:יעויין כאן:
http://daf-yomi.com/DYItemDetails.aspx?itemId=14757

תודה רבה
אם הבנתי נכון אז הוא מדבר על השפעת הענבים על התמרים, ולא דרך יניקה בקרקע, כך שאין מובן לדברי שמואל שראה בזה הכחשת הקרקע.