טעם יין בתמרים - המציאות המדעית
פורסם: ה' דצמבר 04, 2014 8:41 pm
בגמ' בב"ק מסופר על שמואל שהורה לקצוץ את הדקלים שהיו לצד הגפנים מפני שהיו מכחישים אותם עד שהיה טעם יין נרגש בתמרים [ומן הסתם לא דוקא הוא והכוונה לטעם ענבים ולא לטעם יין].
עד כמה שידיעותי המועטות בבוטניקה מגיעות אין שום אפשרות כזאת שאילן יינק מאילן אחר, ואין יניקתו אלא מן האדמה בלבד. אפילו לו יצוייר שהיה יונק משרשי הגפן עדיין אין שום כלל טעם ענבים כי רק בעלים נוצרים סוכרי הפרי.
האם ידוע לחברים הנכבדים מאמר מדעי שעסק בביאור סיפור מוקשה זה?
עד כמה שידיעותי המועטות בבוטניקה מגיעות אין שום אפשרות כזאת שאילן יינק מאילן אחר, ואין יניקתו אלא מן האדמה בלבד. אפילו לו יצוייר שהיה יונק משרשי הגפן עדיין אין שום כלל טעם ענבים כי רק בעלים נוצרים סוכרי הפרי.
האם ידוע לחברים הנכבדים מאמר מדעי שעסק בביאור סיפור מוקשה זה?