עמוד 1 מתוך 1

בירור איזה חב' טשוקולד מגעילים את המפעל במים

פורסם: ש' ספטמבר 10, 2016 10:51 pm
על ידי חיים ושלו'
האם יש למישהו מידע בנושא? מי מגעיל במים כדת וכדין, ומי בטשוקולד?

Re: בירור איזה חב' טשוקולוד מגעלים את המפעל במים

פורסם: ש' ספטמבר 10, 2016 10:59 pm
על ידי קו ירוק
תוכל לברר אצל וועדות הכשרות ואצל משגיחי כשרות יר"א מומחים.
שלחתי לך באישי

Re: בירור איזה חב' טשוקולוד מגעלים את המפעל במים

פורסם: א' ספטמבר 11, 2016 4:28 pm
על ידי שבילי דנהרדעא
גוף הנידון מהו?

Re: בירור איזה חב' טשוקולוד מגעלים את המפעל במים

פורסם: א' ספטמבר 11, 2016 4:59 pm
על ידי קו ירוק
כמדומני, היה נידון באיזה פסח אחד, שהעה"ח נתנו הכשר לפסח למגדים, שכההגעלה נעשתה ע"י חומר רותח של שוקולד אחר, ואז נשארו שרידי חלב, וחולים הרגישים לחלב עשו שערוריה..
והתברר שבדרך זו נעשתה ההגעלה. הם טענו שזה בסדר, והוי כבולעו כך פולטו, אבל מאז אותה שנה לא היה יצור נוסף..

Re: בירור איזה חב' טשוקולוד מגעלים את המפעל במים

פורסם: ב' ספטמבר 12, 2016 10:06 am
על ידי שבילי דנהרדעא
שמעתי שהטשקולד shmerling בכשרות קהל עדת ישורון שווייץ, וטשוקלד מחב' גרוס בכשרות הרב וייסמנדל וכן בכשרות הבד"ץ מגעלים במים, ואיני נוטל אחריות על זה.

Re: בירור איזה חב' טשוקולוד מגעלים את המפעל במים

פורסם: ה' ספטמבר 15, 2016 8:20 pm
על ידי ברי היזיקא
לפי מיטב ידיעתי, החברה היחידה בארץ שמכשירה את קו היצור ע"י מים, היא כרמית שבהשגחתו של הרב רובין. כל היתר - גם הבד"צ [למורת רוחו של הרב שטרנבוך] מכשירים את פס היצור בשוקולד סרק, בגלל חשש לנזק למכונות

Re: בירור איזה חב' טשוקולוד מגעלים את המפעל במים

פורסם: ה' ספטמבר 15, 2016 10:59 pm
על ידי אראל
שבילי דנהרדעא כתב:שמעתי שהטשקולד shmerling בכשרות קהל עדת ישורון שווייץ, וטשוקלד מחב' גרוס בכשרות הרב וייסמנדל וכן בכשרות הבד"ץ מגעלים במים, ואיני נוטל אחריות על זה.

הרב וויסמאנדל הוא נכדו של מרן המנחת יצחק זצ"ל, (חתן בנו ר' בעריש לאוי"ט), ומהלך הכשרות שלו לפי הוראותיו ופסקיו של המנח"י המחייב להכשיר במים ולא בשוקולד, שלפי שיטתו דינו כמי פירות

Re: בירור איזה חב' טשוקולוד מגעלים את המפעל במים

פורסם: א' ספטמבר 18, 2016 3:04 pm
על ידי לעומקו של דבר
אראל כתב:
שבילי דנהרדעא כתב:שמעתי שהטשקולד shmerling בכשרות קהל עדת ישורון שווייץ, וטשוקלד מחב' גרוס בכשרות הרב וייסמנדל וכן בכשרות הבד"ץ מגעלים במים, ואיני נוטל אחריות על זה.

הרב וויסמאנדל הוא נכדו של מרן המנחת יצחק זצ"ל, (חתן בנו ר' בעריש לאוי"ט), ומהלך הכשרות שלו לפי הוראותיו ופסקיו של המנח"י המחייב להכשיר במים ולא בשוקולד, שלפי שיטתו דינו כמי פירות

ובעדה"ח אין נוהגים כהמנח"י?

Re: בירור איזה חב' טשוקולוד מגעלים את המפעל במים

פורסם: א' ספטמבר 18, 2016 8:20 pm
על ידי איטשע טבריאנער
דיברתי כעת עם משגיח מטעם ההעדה"ח במפעל עלית-מגדים:
א. שוקולד פרוה- הכל מיוצר במכונות המיוחדות לייצור בהכשר הביד"ץ.
ב. שוקולד חלבי- כל המיכלים, ראשי יציקה ועוד עוברים הגעלה רגילה במים.
ג. צינורות השוקולד חלבי - [ובהדגישו שזה רק לע"ע שאין עדיין מכונות מיוחדות] בצינורות בהם עוברים השוקולד, א"א להגעיל במים מסיבות טכניות (מגע מים ושוקולד הוא מסוכן מחיידקים למיניהם ואסור ע"פ כללי משרד הבריאות). כך זה עובד: ישנו צינור בו עובר השוקולד, את הצינור הזה מקיף צינור רחב יותר בו זורמים מים חמים (כדי להמיס השוקולד שבצינור הפנימי) במים האלו מעורב חומר שפוגם את המים ואת הצינור של השוקולד להיות 'בולע' ונותן טעם, [דהיינו, המים, ודופן החיצונה לא בולעות השוקולד בגלל החומר המעורב במים ומידת החום של המים].
ד. 24 שעות קודם ייצור בהכשר הביד"ץ, מעבירים בתוך הצינור הפנימי שוקולד בהכשר הביד"ץ, ש'דוחף' את השוקולד מהייצור הקודם, לאחר 24 שעות מתחיל הייצור בהכשר הביד"ץ (בדר"כ הכשרה זו נעשית ביום חמישי כדי ש 24 השעות יהיו על חשבון שבת)
ה. הוא לא מאמין שיש כשרות שמהדרת יותר, לדעתו לא קיימת עוד אופציה.

Re: בירור איזה חב' טשוקולוד מגעלים את המפעל במים

פורסם: ב' ספטמבר 19, 2016 8:59 am
על ידי עמקן
איטשע טבריאנער כתב:דיברתי כעת עם משגיח מטעם ההעדה"ח במפעל עלית-מגדים:
א. שוקולד פרוה- הכל מיוצר במכונות המיוחדות לייצור בהכשר הביד"ץ.
ב. שוקולד חלבי- כל המיכלים, ראשי יציקה ועוד עוברים הגעלה רגילה במים.
ג. צינורות השוקולד חלבי - [ובהדגישו שזה רק לע"ע שאין עדיין מכונות מיוחדות] בצינורות בהם עוברים השוקולד, א"א להגעיל במים מסיבות טכניות (מגע מים ושוקולד הוא מסוכן מחיידקים למיניהם ואסור ע"פ כללי משרד הבריאות). כך זה עובד: ישנו צינור בו עובר השוקולד, את הצינור הזה מקיף צינור רחב יותר בו זורמים מים חמים (כדי להמיס השוקולד שבצינור הפנימי) במים האלו מעורב חומר שפוגם את המים ואת הצינור של השוקולד להיות 'בולע' ונותן טעם, [דהיינו, המים, ודופן החיצונה לא בולעות השוקולד בגלל החומר המעורב במים ומידת החום של המים].
ד. 24 שעות קודם ייצור בהכשר הביד"ץ, מעבירים בתוך הצינור הפנימי שוקולד בהכשר הביד"ץ, ש'דוחף' את השוקולד מהייצור הקודם, לאחר 24 שעות מתחיל הייצור בהכשר הביד"ץ (בדר"כ הכשרה זו נעשית ביום חמישי כדי ש 24 השעות יהיו על חשבון שבת)
ה. הוא לא מאמין שיש כשרות שמהדרת יותר, לדעתו לא קיימת עוד אופציה.

שלחתי זה למוחמחה לכשרות בארה"ב, והוא אמר לי שבעיקר זה נכון, אבל הפרטים קטנים אינם מדוקדקים.
הוא אמר גם שלא ידוע לו על הכשר בארה"ב המגעיל מפעל לטשוקולוד והכל נעשה שם בכלים מיוחדים.

Re: בירור איזה חב' טשוקולד מגעלים את המפעל במים

פורסם: ב' ספטמבר 19, 2016 5:58 pm
על ידי היימישער
אינני יכול מכל מיני סיבות לפרוס את המידע שבידי, אך זאת חשוב לי לציין, יש במידע שמופיע באשכול זה חורים ואי דיוקים בשפע.
בכלל אין שום טעם להסתמך על הנכתב באופן אנונימי בכל פורום שהוא, וגם הודעותי בכלל, ולכן אין טעם שאפרט יותר מדי.
דוגמא קטנה לאי דיוק - אתן בכל זאת, הבעיה של מים בשוקולד אינה ענין לחיידקים, כ"א להרס טעם השוקולד - טיפת מים נותנת לתערובת שוקולד ענקית טעם מעופש.
השוקולד היחיד שידוע לי שהוא אכן מוכשר במים בלבד הוא השמרלינג, ישנם עוד מקומות שמשלבים הגעלה והכשרה, אבל כאמור איני יכול לפרט.

Re: בירור איזה חב' טשוקולד מגעילים את המפעל במים

פורסם: ה' ספטמבר 22, 2016 6:25 am
על ידי אבןטובה
קאליבוט טשוקלד בהכשר 0k האיך מגעילים? ואם זהו הכשר מעולה?

Re: בירור איזה חב' טשוקולד מגעילים את המפעל במים

פורסם: ו' ספטמבר 23, 2016 4:46 pm
על ידי עמקן
אבןטובה כתב:קאליבוט טשוקלד בהכשר 0k האיך מגעילים? ואם זהו הכשר מעולה?

שאלתי בכיר בהכשר OK שאני מכיר על קאליבוט. הוא ענה שקאליבוט אינו תחת אחריותו וממילא המידע שלו לגביו מוגבל, אבל ברור לו שהם אינם מגעילים הכלים גם לא מחלבי לפרווה, ונעשה הכל בכלים מיוחדים בלי שום צורך בהגעלה.

Re: בירור איזה חב' טשוקולד מגעילים את המפעל במים

פורסם: ו' ספטמבר 23, 2016 6:26 pm
על ידי אבןטובה
יש להם כלים מיוחדים לחלבי ?. זהו טוב מאד

Re: בירור איזה חב' טשוקולוד מגעלים את המפעל במים

פורסם: ש' ספטמבר 24, 2016 10:26 pm
על ידי שבילי דנהרדעא
איטשע טבריאנער כתב:ד
ה. הוא לא מאמין שיש כשרות שמהדרת יותר, לדעתו לא קיימת עוד אופציה.

בודאי שהוא לא מאמין אני במקומו לא הייתי מאמין, אבל שמעתי מאיש נאמן ששמע בעצמו מרב וייסמנדל שמגעילים כל המפעל במים כדין, יש אכן חששות שלא יתקלקל המכשירים, אבל יש לו איזה סיפור עם בעלי המפעל שבגלל זה הם לא מסרבים.

Re: בירור איזה חב' טשוקולד מגעילים את המפעל במים

פורסם: ג' ספטמבר 27, 2016 1:41 am
על ידי שאלת תם
א. מדוע צריך להגעיל את המכונות לפני ייצור השוקולד בהכשר הבד"ץ ?
ב. נשמע כאן שהשמרלינג יותר מהודר מהפרה, זה אכן כך ? תמיד שמעתי שההכשרים בארץ מהודרים לאין ערוך מההכשרים בחו"ל מכל הבחינות, וכ"ש שכשרות הבד"ץ היא בחינת: 'ואת עלית על כולנה'. אולי מישהו יכול לשפוך אור על השוקולד.
תודה רבה!

Re: בירור איזה חב' טשוקולד מגעילים את המפעל במים

פורסם: ב' אפריל 06, 2020 4:19 am
על ידי לבי במערב
שאלת תם כתב: . . נשמע כאן שהשמרלינג יותר מהודר מהפרה, זה אכן כך ? תמיד שמעתי שההכשרים בארץ מהודרים לאין ערוך מההכשרים בחו"ל מכל הבחינות, וכ"ש שכשרות הבד"ץ היא בחינת: 'ואת עלית על כולנה'. אולי מישהו יכול לשפוך אור על השוקולד.
תודה רבה!

גא"מ להנ"ל.

Re: בירור איזה חב' טשוקולד מגעילים את המפעל במים

פורסם: ב' יולי 19, 2021 8:37 pm
על ידי ירושלים של מטה
לבי במערב כתב:
שאלת תם כתב: . . נשמע כאן שהשמרלינג יותר מהודר מהפרה, זה אכן כך ? תמיד שמעתי שההכשרים בארץ מהודרים לאין ערוך מההכשרים בחו"ל מכל הבחינות, וכ"ש שכשרות הבד"ץ היא בחינת: 'ואת עלית על כולנה'. אולי מישהו יכול לשפוך אור על השוקולד.
תודה רבה!

גא"מ להנ"ל.


כשרות קהל עדת ישורון ציריך ידועה כאחת מהמהודרות ביותר.
כך שעליהם זה לא תמיהה בכלל, ואין ללמוד מהם על מישהו אחר.

Re: בירור איזה חב' טשוקולד מגעילים את המפעל במים

פורסם: ב' יולי 19, 2021 11:50 pm
על ידי שיבר
לא רק זה כי אם בעיקר שבעלי מפעל שמרלינג הינם יהודים יראים שלמים הקשורים לחוג בריסק.