עמוד 1 מתוך 1

בענין כשרויות הבשר

פורסם: ב' פברואר 20, 2017 10:59 am
על ידי שליטא
שמעתי מאמנון יצחק ומעוד אנשים שבתחום הכשרויות, טענה שאני מעונין לברר

הם טוענים שמכל מאה בהמות יוצא רק חמש בהמות חלקות ומשום כך לא יתכן שיש השגחות שמתפרסות על כל הארץ כי הרי איך הם מצליחות לספק כל כך הרבה בשר חלק לכל החנויות שלהם ברחבי הארץ??

אם יש מישהו שמונח בסוגיא הזו טוב טוב או מכיר מישהו שמונח בסוגיא הזו טוב, אשמח אם ישפוך אור ויאיר את עינינו

תודה לכל המסייעים

Re: בענין כשרויות הבשר

פורסם: ב' פברואר 20, 2017 11:52 am
על ידי קראקובער
אם זה המצב אסור לך לשתות חלב מדין יוצא מן האסור.

Re: בענין כשרויות הבשר

פורסם: ב' פברואר 20, 2017 12:22 pm
על ידי שליטא
יש לחלק בין לפני השחיטה לבין אחרי השחיטה

Re: בענין כשרויות הבשר

פורסם: ב' פברואר 20, 2017 12:26 pm
על ידי קראקובער
נכון יש תוספת כזה שיש חזקה אבל לא אם מדובר ברוב מובהק מלכתחילה שזה טריפה.

Re: בענין כשרויות הבשר

פורסם: ב' פברואר 20, 2017 12:59 pm
על ידי שליטא
יתכן ולא מדובר ברוב טריפה אלא ברוב כשר ולא חלק (גם את זה שמעתי אבל לא ברור מה המציאות), מה גם החלב מגיע מהארץ ולא מחו''ל...

Re: בענין כשרויות הבשר

פורסם: ב' פברואר 20, 2017 1:11 pm
על ידי קראקובער
אתה מן הסתם מקפיד על גלאט אז איך אתה שותה חלב?!

Re: בענין כשרויות הבשר

פורסם: ב' פברואר 20, 2017 2:06 pm
על ידי שליטא
מסברא ראשונה נראה לומר כך:
. החלב מהארץ ואין כאן רוב איסור כוון שרוב האיסור זה בבהמות בחו''ל
. לא מבורר שהבהמה אסורה משאכ בבשר
. מוסיפים בחלב רוב מים וכד'

Re: בענין כשרויות הבשר

פורסם: ב' פברואר 20, 2017 4:53 pm
על ידי קראקובער
לא נראה שיש כזה הבדל אם בכלל בין בהמות בארץ לחו"ל ולגבי המים אין רוב מים.

Re: בענין כשרויות הבשר

פורסם: ב' פברואר 20, 2017 6:05 pm
על ידי שליטא
כנראה סומכים רק על חזקה ועל כשרות רגילה ולא חלק.. צ''ע

Re: בענין כשרויות הבשר

פורסם: ב' פברואר 20, 2017 7:10 pm
על ידי יושב ירושלים
המציאות היא הפוכה בדיוק, הבהמות בארץ הרבה יותר מסורכות מאשר בחו"ל, והמצב של הפרות החולבות קשה עוד הרבה יותר מהעגלים.

Re: בענין כשרויות הבשר

פורסם: ב' פברואר 20, 2017 7:12 pm
על ידי קראקובער
סתם שאלה, ממתי הסטנדפיסט מכרם התימנים מומחה לכשרות?!

Re: בענין כשרויות הבשר

פורסם: ב' פברואר 20, 2017 8:00 pm
על ידי עזריאל ברגר
שליטא כתב:מוסיפים בחלב רוב מים וכד'

לפי החוק אסור להוסיף לחלב כלום.

Re: בענין כשרויות הבשר

פורסם: ב' פברואר 20, 2017 8:42 pm
על ידי שליטא
קראקובער כתב:סתם שאלה, ממתי הסטנדפיסט מכרם התימנים מומחה לכשרות?!


הוא לא. אבל כמה משגיחי כשרות אמרו לי שאחד למאה או חמש למאה יוצאים חלק