עמוד 1 מתוך 1

סירופ מייפל ווניל 100% טבעי - כשרות

פורסם: א' ינואר 20, 2019 12:25 am
על ידי צופר הנעמתי
אודה לתשובה מהמבינים בתחום -
האם ניתן להשתמש בסירופ מייפל או בווניל 100% טבעי ללא כשרות (תוצרת ארה"ב)?

Re: סירופ מייפל ווניל 100% טבעי - כשרות

פורסם: א' ינואר 20, 2019 11:48 pm
על ידי עמקן
שמעתי לאחרונה ממומחה לכשרות, שזה נחשב מוצר שאינו צורך הכשר.
אבל לדבריו בכל זאת יתכן ב' בעיות. א' הכלים. וב' יתכן שנוסף חומר נגד קצף עם חששות בכשרותו. מסתמא ב' הבעיות לא יאסרו בדיעבד.

Re: סירופ מייפל ווניל 100% טבעי - כשרות

פורסם: ב' ינואר 21, 2019 6:37 pm
על ידי כדכד
לא הבנתי מה זה וניל מאה אחוז טבעי
בשלמא מייפל זה עץ ואולי אפשר להכין ממנו סירופ טבעי אבל וניל זה לא משהו טבעי

Re: סירופ מייפל ווניל 100% טבעי - כשרות

פורסם: ב' ינואר 21, 2019 7:16 pm
על ידי סגי נהור
כדכד כתב:לא הבנתי מה זה וניל מאה אחוז טבעי
בשלמא מייפל זה עץ ואולי אפשר להכין ממנו סירופ טבעי אבל וניל זה לא משהו טבעי

וניל (אמיתי) הוא צמח טבעי מאוד.

Re: סירופ מייפל ווניל 100% טבעי - כשרות

פורסם: ב' ינואר 21, 2019 9:14 pm
על ידי עמקן
עמקן כתב:שמעתי לאחרונה ממומחה לכשרות, שזה נחשב מוצר שאינו צורך הכשר.
אבל לדבריו בכל זאת יתכן ב' בעיות. א' הכלים. וב' יתכן שנוסף חומר נגד קצף עם חששות בכשרותו. מסתמא ב' הבעיות לא יאסרו בדיעבד.

לא שמתי לב ששאללו גם על ווניל. תגובתי מתייחס רק למייפל.

Re: סירופ מייפל ווניל 100% טבעי - כשרות

פורסם: ב' ינואר 21, 2019 11:49 pm
על ידי צופר הנעמתי
עמקן כתב:שמעתי לאחרונה ממומחה לכשרות, שזה נחשב מוצר שאינו צורך הכשר.
אבל לדבריו בכל זאת יתכן ב' בעיות. א' הכלים. וב' יתכן שנוסף חומר נגד קצף עם חששות בכשרותו. מסתמא ב' הבעיות לא יאסרו בדיעבד.


תודה על התשובה.
אפשר לשאול מיהו המומחה?

על ענין הקצף - בחיפוש ברשת ראיתי תשובה של איזה רב באתר כיפה בגלל הקצף הזה תולים חזיר שחוט מעל יורת הסירופ המבעבעת - לא פחות ולא יותר - כדי שהשומן שלו יטפטף לסירופ וימנע את היווצרות הקצף. התיאור מאד פנטסטי, אבל אני בטוח שאם מישהו היה רוצה להוסיף שומן מן החי לסירופ הוא היה מוצא דרכים יותר יעילות לעשות את זה.

Re: סירופ מייפל ווניל 100% טבעי - כשרות

פורסם: ג' ינואר 22, 2019 10:58 am
על ידי כדכד
סגי נהור כתב:
כדכד כתב:לא הבנתי מה זה וניל מאה אחוז טבעי
בשלמא מייפל זה עץ ואולי אפשר להכין ממנו סירופ טבעי אבל וניל זה לא משהו טבעי

וניל (אמיתי) הוא צמח טבעי מאוד.
תודה רבה
אני חשבתי כך אבל כשהסתכלתי על תמציות וניל היה נראה לי שהם מכילים רכיבים רבים ולא צמח טבעי ובגלל זה כתבתי מה שכתבתי
מדברי מר אני מבין שזה כן צמח טבעי מאד אלא שהתמציות שראיתי היו משהו כמו "תמצית בטעם וניל" וכדומה

Re: סירופ מייפל ווניל 100% טבעי - כשרות

פורסם: ג' ינואר 22, 2019 11:05 am
על ידי כדכד
צופר הנעמתי כתב:על ענין הקצף - בחיפוש ברשת ראיתי תשובה של איזה רב באתר כיפה בגלל הקצף הזה תולים חזיר שחוט מעל יורת הסירופ המבעבעת - לא פחות ולא יותר - כדי שהשומן שלו יטפטף לסירופ וימנע את היווצרות הקצף. התיאור מאד פנטסטי, אבל אני בטוח שאם מישהו היה רוצה להוסיף שומן מן החי לסירופ הוא היה מוצא דרכים יותר יעילות לעשות את זה.

מסתמא גוזמא נקט וכוונתו שמוכנס לשם חומר שאינו כשר האוסר את מוצר באכילה

Re: סירופ מייפל ווניל 100% טבעי - כשרות

פורסם: ג' ינואר 22, 2019 12:03 pm
על ידי הרואה
אקדים שזה נשמע הזוי, אבל כך שמעתי מקרובת משפחתי שהסיחה לפי תומה את שראתה בעיניה, לפני כ20 שנה הלכה לסיור במפעל שמייצר סירופ מייפל טבעי בארה"ב ושם ראתה את הדברים.
עץ המייפל מוציא הרבה שרף שטעמו מתוק אבל לא ראוי למאכל כמו שהוא, וצריך להרתיח אותו עד שמשתנה המרקם והוא נהיה ראוי למאכל. הבעיה היא, שהשרף הוא חומר טבעי שמשתנה מאד מעץ לעץ ומזמן לזמן, ואין דרך לבדוק מלכתחילה כמה זמן הסירופ צריך לבעבע עד שהוא נהיה מוכן. עוד בעיה, שאם מרתיחים אותו אפילו לזמן ארוך יותר במשהו יותר מהנצרך, האיכות שלו יורדת משמעותית. מה שעושים זה מרתיחים עד שהמומחה רואה בעיניו שזה הגיע לגוון הרצוי, ובאותה שניה צריך להפסיק את ההרתחה שזה יתחיל להתקרר בבת אחת.
המציאות היא באותו מפעל, שזורקים לשם גוש ענק של בשר חזיר קפוא.
כנראה שבשר החזיר נותן לזה טעם במשהו ולכן עושים כך ולא למשל גוש ברזל קפוא.
על הצנצנות של אותו מפעל כתוב סירופ מייפל 100% טבעי.

Re: סירופ מייפל ווניל 100% טבעי - כשרות

פורסם: ג' ינואר 22, 2019 2:37 pm
על ידי סגי נהור
כדכד כתב:
סגי נהור כתב:
כדכד כתב:לא הבנתי מה זה וניל מאה אחוז טבעי
בשלמא מייפל זה עץ ואולי אפשר להכין ממנו סירופ טבעי אבל וניל זה לא משהו טבעי

וניל (אמיתי) הוא צמח טבעי מאוד.
תודה רבה
אני חשבתי כך אבל כשהסתכלתי על תמציות וניל היה נראה לי שהם מכילים רכיבים רבים ולא צמח טבעי ובגלל זה כתבתי מה שכתבתי
מדברי מר אני מבין שזה כן צמח טבעי מאד אלא שהתמציות שראיתי היו משהו כמו "תמצית בטעם וניל" וכדומה

משתמשים בוונילין סינתטי שהוא חיקוי של החומר המקורי.

Re: סירופ מייפל ווניל 100% טבעי - כשרות

פורסם: ג' ינואר 22, 2019 3:44 pm
על ידי הסרפד
כדכד כתב:
צופר הנעמתי כתב:על ענין הקצף - בחיפוש ברשת ראיתי תשובה של איזה רב באתר כיפה בגלל הקצף הזה תולים חזיר שחוט מעל יורת הסירופ המבעבעת - לא פחות ולא יותר - כדי שהשומן שלו יטפטף לסירופ וימנע את היווצרות הקצף. התיאור מאד פנטסטי, אבל אני בטוח שאם מישהו היה רוצה להוסיף שומן מן החי לסירופ הוא היה מוצא דרכים יותר יעילות לעשות את זה.

מסתמא גוזמא נקט וכוונתו שמוכנס לשם חומר שאינו כשר האוסר את מוצר באכילה

החזיר התלוי אכן גוזמא, אבל בעיני ראיתי שמשתמשים בשומן חזיר (Lard), ואמרו שכך נהוג, אצל המייצרים הקטנים עכ"פ.

Re: סירופ מייפל ווניל 100% טבעי - כשרות

פורסם: ג' ינואר 22, 2019 4:41 pm
על ידי כדכד
אחרי מה שהרב הרואה כתב הבנתי שזו כנראה לא גוזמא כל כך גדולה.
מה שכתבתי קודם היה מסברא.

Re: סירופ מייפל ווניל 100% טבעי - כשרות

פורסם: ה' ינואר 24, 2019 11:32 pm
על ידי צופר הנעמתי
עקבות הדברים כאן בדקתי ספציפית על המוצרים שברשותי.
הסירופ מייפל הוא של Coombs Family Farms ויש לו הכשר של Kof-K (https://www.coombsfamilyfarms.com/wp-content/uploads/2015/11/Coombs-syrup-Kosher_Certificate.pdf)
הוניל הוא של simply organic ובאתר החברה כתוב שיש להם הכשר של KSA.

את שני ההכשרים הללו אינני מכיר - מישהו יודע לומר מה רמת ההשגחה שם, ואם היא מספיקה במקרה הזה?

Re: סירופ מייפל ווניל 100% טבעי - כשרות

פורסם: ה' דצמבר 02, 2021 12:04 am
על ידי באר בשדה
מייפל.png
הרב מרדכי הסופר, ממערכת הכשרות של הרב לנדא, בראיון לשבועון כפ"ח (גל' 1930, י"ד חשון תשפ"ב, ע' 30).
מייפל.png (377.05 KiB) נצפה 2861 פעמים

Re: סירופ מייפל ווניל 100% טבעי - כשרות

פורסם: ה' דצמבר 02, 2021 1:46 am
על ידי תורת המן
לפי הOK בעבר היה עושים כן בשומן חזיר, אך עכשיו ע"פ הרגיל הם עושין כן בשמן צמחי, ועכ"ז צריך הכשר, כי שמן צמחי צריך הכשר, עכ"ד.

כנראה אם שמן צמחי די לכך, הוי יותר קל להשתמש בה משומן חזיר, ובזול יותר, ולמה לנו לחוש שאולי נותנים שומן חזיר??

Re: סירופ מייפל ווניל 100% טבעי - כשרות

פורסם: ד' דצמבר 08, 2021 4:12 am
על ידי הסרפד
תורת המן כתב:לפי הOK בעבר היה עושים כן בשומן חזיר, אך עכשיו ע"פ הרגיל הם עושין כן בשמן צמחי, ועכ"ז צריך הכשר, כי שמן צמחי צריך הכשר, עכ"ד.

כנראה אם שמן צמחי די לכך, הוי יותר קל להשתמש בה משומן חזיר, ובזול יותר, ולמה לנו לחוש שאולי נותנים שומן חזיר??

מכבר כתבתי...
הסרפד כתב:החזיר התלוי אכן גוזמא, אבל בעיני ראיתי שמשתמשים בשומן חזיר (Lard), ואמרו שכך נהוג, אצל המייצרים הקטנים עכ"פ.

ומסתברא שאצל המייצרים הקטנים, שהעיקר אצלם אופי של שמרנות בעבור התיירים, עדיין נוהגים כן