עמוד 1 מתוך 1

האם יש טעם להחמיר בשרויה במצת מכונה?

פורסם: א' מרץ 19, 2017 2:15 pm
על ידי קראקובער
הרי לא מדובר בגזירת הכתוב אלא לפעמים במצות יד זה לא נאפה כמו שצריך אבל במצת מכונה אין דבר כזה ובפרט במכונות משוכללות של היום.

(החסידים ממילא לא אוכלים מכונה אבל יש כאלו שאוכלים לכתחילה אבל נשאר להם המנהג של שרויה מבית סבא)

Re: האם יש טעם להחמיר בשרויה במצת מכונה?

פורסם: א' מרץ 19, 2017 2:17 pm
על ידי קו ירוק
אבק של קמח במאפיה תמיד יכול להיות.. למי שחושש לשרויה

Re: האם יש טעם להחמיר בשרויה במצת מכונה?

פורסם: א' מרץ 19, 2017 2:20 pm
על ידי קראקובער
קו ירוק כתב:אבק של קמח במאפיה תמיד יכול להיות.. למי שחושש לשרויה


מימי לא ראיתי, אתה כן?

Re: האם יש טעם להחמיר בשרויה במצת מכונה?

פורסם: א' מרץ 19, 2017 2:25 pm
על ידי קו ירוק
לא ראיתי גם במצות יד.. ואיננו נוהגים לחשוש לשרויה.
אגב, גם במצות מכונה יתכנו פספוסים - הגם שאינם חמץ, וכמו במצות יד..

Re: האם יש טעם להחמיר בשרויה במצת מכונה?

פורסם: א' מרץ 19, 2017 4:03 pm
על ידי קראקובער
קו ירוק כתב:לא ראיתי גם במצות יד.. ואיננו נוהגים לחשוש לשרויה.
אגב, גם במצות מכונה יתכנו פספוסים - הגם שאינם חמץ, וכמו במצות יד..


נכון שגם במצות יד זה רחוק אבל אחד מאלף מצאתי ובמכונה בכל אלה לא מצאתי...

Re: האם יש טעם להחמיר בשרויה במצת מכונה?

פורסם: א' מרץ 19, 2017 10:43 pm
על ידי עושה חדשות
אם יש הבדל, אי"ז מחמת התנור, (כי אם היינו חוששים על מצות יד שלא נאפו לגמרי, אז היה אסור לאוכלם גם בלי שרייה), אלא מחמת מכונות הלישה, וריבוי המים יחסית לקמח.
מאידך גיסא, החום בתנורי מצות יד הוא גדול בהרבה, ואין סיכוי שהקמח ישרוד בו, ואולי מצות מכונה גרע.