עמוד 1 מתוך 1

מצות שאינם כשרים לפסח, מה דינם?

פורסם: ו' מרץ 23, 2018 8:16 pm
על ידי ליטוואק פון בודאפעסט
קונים לפעמים מצות מכונה אשר לא נועדו לפסח. טעמם שונה קצת מהמצות הכשרים לפסח.

שאלתי האם הם חמץ גמור שאסור להחזיקם בבית או שאין זה אלא חששות וכדו׳ שאין אוכלים אותם, אבל מותר להחזיקם בבית.

ואלו שאין מוכרים חמץ גמור, האם יש בעיא למכור אותם?

Re: מצות שאינם כשרים לפסח, מה דינם?

פורסם: ש' מרץ 24, 2018 10:28 pm
על ידי דרומי
פשוט שיש חשש שהם חמץ גמור, ויש להכלילם בשטר המכירה כדת וכדין.

לאידך גיסא, יש הטוענים שאכן בפועל ברובא דרובא אין הם חמץ ממש, ולכן אין לאוכלם בערב פסח וכן בימים שלפני כן (למנהג הנמנעים מאכילת מצה כמה ימים לפני פסח).

Re: מצות שאינם כשרים לפסח, מה דינם?

פורסם: ש' מרץ 24, 2018 11:12 pm
על ידי קראקובער
ליטוואק פון בודאפעסט כתב:קונים לפעמים מצות מכונה אשר לא נועדו לפסח. טעמם שונה קצת מהמצות הכשרים לפסח.

שאלתי האם הם חמץ גמור שאסור להחזיקם בבית או שאין זה אלא חששות וכדו׳ שאין אוכלים אותם, אבל מותר להחזיקם בבית.

ואלו שאין מוכרים חמץ גמור, האם יש בעיא למכור אותם?

מן הסתם דינם כמצת כותים.

Re: מצות שאינם כשרים לפסח, מה דינם?

פורסם: ש' מרץ 24, 2018 11:13 pm
על ידי בתבונה
הרב משה ויא התייחס לזה שמצות מכונה חמץ הם כחמץ גמור לסוברים/נוהגים שלא לסמוך על המכירה
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp? ... m_id=16810

Re: מצות שאינם כשרים לפסח, מה דינם?

פורסם: א' מרץ 25, 2018 12:37 am
על ידי יבנה
בתבונה כתב:הרב משה ויא התייחס לזה שמצות מכונה חמץ הם כחמץ גמור לסוברים/נוהגים שלא לסמוך על המכירה
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp? ... m_id=16810



"4. מצות של כל השנה

''מצות חמץ'' מיוצרות כל השנה מקמח שלא נלתת במים, אבל אין הקפדה שהבצק לא יגיע לידי חימוץ לפני האפיה. לכן מצות וקמח מצה שמיוצרים לאחר פסח אין בהם שום חשש של חמץ שעבר עליו הפסח, לעומת זאת ''מצות חמץ'' וקמח מצה חמץ שנאפו לפני פסח יש להתייחס אליהם אחרי פסח, ככל חמץ אחר."

לא כתוב שהם ודאי חמץ, אלא שיתכן שהם חמץ.

Re: מצות שאינם כשרים לפסח, מה דינם?

פורסם: א' מרץ 25, 2018 12:55 am
על ידי בתבונה
יבנה כתב:
בתבונה כתב:הרב משה ויא התייחס לזה שמצות מכונה חמץ הם כחמץ גמור לסוברים/נוהגים שלא לסמוך על המכירה
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp? ... m_id=16810



"4. מצות של כל השנה

''מצות חמץ'' מיוצרות כל השנה מקמח שלא נלתת במים, אבל אין הקפדה שהבצק לא יגיע לידי חימוץ לפני האפיה. לכן מצות וקמח מצה שמיוצרים לאחר פסח אין בהם שום חשש של חמץ שעבר עליו הפסח, לעומת זאת ''מצות חמץ'' וקמח מצה חמץ שנאפו לפני פסח יש להתייחס אליהם אחרי פסח, ככל חמץ אחר."

Re: מצות שאינם כשרים לפסח, מה דינם?

פורסם: א' מרץ 25, 2018 4:15 am
על ידי ליטוואק פון בודאפעסט
יכולתי לכתוב בעצמי תשובה כזאת ׳נכון להחמיר׳, ׳חומרא דפסח׳, ׳יש נוהגין כן׳ וכו׳.
חשבתי שזה אתר של תלמידי חכמים. האם יש למישהו מידע על המושא. במה הם לא מקפידים? האם הם דברים האוסרים מעיקר הדין? לזכור שח"י רגעים איננה שיעור מוחלט.

Re: מצות שאינם כשרים לפסח, מה דינם?

פורסם: א' מרץ 25, 2018 12:32 pm
על ידי עבד הזמן
שמעתי מהגרש"א שטרן שכל המצות שיאנם לפסח הם חמץ גמור בגלל הלתיתה שעובר הקמח, ולכן מותר בשופי לאוכלם בערב פסח עד סו"ז אכילת חמץ, ומאידך צריך לבערם בביעור חמץ.

Re: מצות שאינם כשרים לפסח, מה דינם?

פורסם: א' מרץ 25, 2018 12:46 pm
על ידי קראקובער

Re: מצות שאינם כשרים לפסח, מה דינם?

פורסם: א' מרץ 25, 2018 5:52 pm
על ידי ליטוואק פון בודאפעסט
עבד הזמן כתב:שמעתי מהגרש"א שטרן שכל המצות שיאנם לפסח הם חמץ גמור בגלל הלתיתה שעובר הקמח, ולכן מותר בשופי לאוכלם בערב פסח עד סו"ז אכילת חמץ, ומאידך צריך לבערם בביעור חמץ.


משנה ברורה תנ"ג סקכ"ז
ואם עבר ולתת אסור לאוכלן וליהנות מהן בימי הפסח ומ"מ להשהות קמח החטים הלתותים מותר בפסח אם שרן במים מעט וטחנן מיד אחר הלתיתה.

הרב זריצקי טוען שם שאין לותתים הרבה אלא במעט מים.