עמוד 1 מתוך 1

פסטה, פתיתים, חמץ נוקשה?

פורסם: ה' אפריל 16, 2020 3:15 pm
על ידי ישא ברכה
האם פסטה, פתיתים, נחשב כחמץ נוקשה?
ועל דרך זה, האם חמץ קפוא נחשב כחמץ נוקשה?

או שמא היות והדבר עומד לאכילה על ידי בישול, והבישול אינו משנה בו דבר מהותי אלא בעיקר מרכך את הדבר,
הרי זה חמץ רגיל.

אשמח למי שיש לו מה להוסיף בדבר.

Re: פסטה, פתיתים, חמץ נוקשה?

פורסם: ה' אפריל 16, 2020 3:26 pm
על ידי חרסון
ראה מה שהביא בשד"ח אסיפת דינים מערכת חו"מ, ח (א'קכב). מסתמא כבר כתבו בזה עוד פוסקים. בזה נתקלתי דרך הילוכי.
ומסתמא שייך ג"כ למחלו' האחרונים אי חמץ נוקשה חשיב רק מה שאינו ראוי לאכילה כלל (מג"א) או ששאני רק באופן חימוצו.