עמוד 1 מתוך 1

כשר לפסח?

פורסם: ש' מרץ 17, 2012 11:54 pm
על ידי עט סופר
יש חברות כדוגמת שטראוס עלית הרושמות על כל מוצריהם הכשרים לפסח עלול להכיל גלוטן, כידוע גלוטן מופיע רק בארבעת מיני דגן הידועים לנו, והוא גורם להחמץ העיסה. [בשבולת שועל הוא מופיע מעט מאד, ויש היום גידול שיבולת שועל שאינו מכיל גלוטן]. מאחר והם מפחדים שמא ימצא חמץ במעבדה, והם יתבעו במליונים ע"י הרגישים לגלוטן. כלומר יש לחברה חשש ריאלי שבכל זאת נשארו שם שאריות גלוטן, והיא מוכנה להפסיד ציבור גדול של רגישים לגלוטן ובני משפחתם.
האם יש להעדיף חברה כדוגמת אסם הלוקחת אחריות ומצהירה על מוצריה הכשרים לפסח שהם ללא גלוטן.
והאם יש ענין להדר אחר חזקה אומן לא מרעי אומנותו. והאם שייך כאן ענין זה.

Re: כשר לפסח

פורסם: א' מרץ 18, 2012 9:13 am
על ידי בברכה המשולשת
גם במצה יש גלוטן.

Re: כשר לפסח

פורסם: א' מרץ 18, 2012 9:46 am
על ידי עט סופר
בברכה המשולשת כתב:גם במצה יש גלוטן.

ברור שאם נמצאו שאריות של גלוטן בציפס, הם לא באו ממצה שמורה ח"י רגעים...

Re: כשר לפסח

פורסם: א' מרץ 18, 2012 9:51 am
על ידי חקר
ככל הידוע לי, רוב המוצרים הכשרים לפסח מתבססים על ביטול החמץ קודם הפסח וכדעת הפוסקים שאין חוזר וניעור בפסח.

Re: כשר לפסח

פורסם: א' מרץ 18, 2012 1:49 pm
על ידי עט סופר
חקר כתב:ככל הידוע לי, רוב המוצרים הכשרים לפסח מתבססים על ביטול החמץ קודם הפסח וכדעת הפוסקים שאין חוזר וניעור בפסח.

אם כך בודאי יש הידור לרכוש רק מוצרים שהמפעל מצהיר שהוא עומד בבדיקת מעבדה שאינו מכיל גלוטן, לפחות ברמה של 20 PPM [עשרים חלקי מליון].

Re: כשר לפסח

פורסם: א' מרץ 18, 2012 1:59 pm
על ידי בראנסוויל
עט סופר כתב:
חקר כתב:ככל הידוע לי, רוב המוצרים הכשרים לפסח מתבססים על ביטול החמץ קודם הפסח וכדעת הפוסקים שאין חוזר וניעור בפסח.

אם כך בודאי יש הידור לרכוש רק מוצרים שהמפעל מצהיר שהוא עומד בבדיקת מעבדה שאינו מכיל גלוטן, לפחות ברמה של 20 PPM [עשרים חלקי מליון].

אין מציאות כזה במוצרים שנעשו על כלים שניקו והגעילו על פסח.

Re: כשר לפסח

פורסם: א' מרץ 18, 2012 3:53 pm
על ידי בברכה המשולשת
כמובן, צריך לדון מה המוצר.
זאת אומרת, מוצר שלא אמור להכיל קמח- גלוטן זה דבר מחשיד.
אבל בכל מוצר אחר (כמו מצה וקמח מצה וקניידלך וכו') ברור שיכילו גלוטן.
ושוב, זה דבר פשוט, רק רציתי להבהיר זאת עבור מי שאינו יודע מה זה גלוטן, (ובודאי שהת"ח המגיבים כאן יודעים היטב, אך כתבתי עבור מי שקורא ואולי אינו יודע).

Re: כשר לפסח

פורסם: א' מרץ 18, 2012 4:09 pm
על ידי כרם
כל דיני הגעלת כלים מבוססים על ביטול דהיתירא בלע (כמבואר באו"ח סי' תנ"ב), והוא לכתחילה בלי שום פקפוק.
ואמנם פירוקא לסכנתא לא אמרינן, וזהו הדבר שבו באמת חמירא סכנתא מאיסורא. אבל הוא לכתחילה גמור.

Re: כשר לפסח

פורסם: א' מרץ 18, 2012 11:36 pm
על ידי אוהב אוצר
שום הכשר מהודר לא מסתמך לכתחילה על ביטול, אלא כאמור לעיל זה בכדי לצאת י"ח שלא יתבעו אותם על כך.

Re: כשר לפסח

פורסם: ב' מרץ 19, 2012 10:11 am
על ידי חקר
אוהב, כדאי לבדוק את הנושא לעומק לפני הצהרה ברורה שכזו.

מצורפת רשימה של הר"י זריצקי על דברים שאי"צ לבער לפני הפסח.

Re: כשר לפסח?

פורסם: ש' מרץ 24, 2012 9:34 pm
על ידי קשר של קיימא
פעם שאלתי לאחד מראשי ועד הכשרות של הבד"ץ אם באמת יתכן גלוטן וכדו' בכל מיני מוצרים שכתובים עליהם הודעה זו. ואמר שאינו אלא נערווין של החברות כי מעשה שהיה שמצאו איזה "משהו" של גלוטן ומי שהו חלה מזה ומאז לצאת יד"ח התובעים כותבים בכל פינה ופינה את הסיסמא הזו שיתכן גלוטן.