עמוד 1 מתוך 1

אתרוג עם טעם טוב

פורסם: א' אוקטובר 03, 2021 9:49 am
על ידי עושה חדשות
יל"ד האם יש הידור באתרוג שיהיה טעים, דהיינו מלבד היופי החיצוני הגידול והנקיות, סו"ס הרי מדובר כאן על פרי, וככל שהוא יותר עסיסי הוא יותר משובח. או שאין בזה שום מעלה.

התעוררתי לזה מדברי הלקט-יושר שכ' על רבו "זכורני בטוב שא' שחביב עליו אתרוג הבא מפול שיש לו טעם וריח יותר מאתרוג מראום".

אגב. יש לשאול, כמו שהלולב נחשב דבר שיש לו טעם ואין בו ריח, למה ההדס אינו כן שהרי גדלים בו ענבים הראויים לאכילה. וראיתי בא' הפיוטים הנדפסים במחזור לסוכות, שענבי ההדס טעמם מר. מישהו ניסה אולי לאכול ענבי הדס שלנו?

Re: אתרוג עם טעם טוב

פורסם: א' אוקטובר 03, 2021 10:57 am
על ידי יבנה
בענין ענבי הדסים:
https://www.toraland.org.il/%D7%A9%D7%9 ... %99%D7%9D/
כמדומני שגם אתרוגים אינם אכילים כפי שהם ונאכלים רק ע"י בישול והפיכתם לריבה. ורוב גידולם הוא לצורך ריחו. וכיון שכך לכאורה שווה להדסים.

Re: אתרוג עם טעם טוב

פורסם: א' אוקטובר 03, 2021 11:05 am
על ידי עץ הזית
"אתרוג הבוסר ר' עקיבא פוסל וחכמים מכשירין" - מכלל שהאתרוג המהודר הוא הבשל הראוי לאכילה. אך לגבי שני אתרוגים ששניהם בשלים וראויים לאכילה ואחד מהם יותר טעים מחברו איני יודע אם יש הידור בטעים יותר.

Re: אתרוג עם טעם טוב

פורסם: א' אוקטובר 03, 2021 2:20 pm
על ידי חגי פאהן
יבנה כתב:בענין ענבי הדסים:
https://www.toraland.org.il/%D7%A9%D7%9 ... %99%D7%9D/
כמדומני שגם אתרוגים אינם אכילים כפי שהם ונאכלים רק ע"י בישול והפיכתם לריבה. ורוב גידולם הוא לצורך ריחו. וכיון שכך לכאורה שווה להדסים.

"מיד התינוקות שומטים את לולביהן ואוכלים את אתרוגיהן"!!!
הכ"ד הפורס לילדיו בע"ש האחרון את אתרוגו המבורך ומברך עליו הוא והן בורא פרי העץ ושהחיינו.
(כמובן הוא חייב להיות צהוב, אל תנסה לאכול ירוק)

Re: אתרוג עם טעם טוב

פורסם: א' אוקטובר 03, 2021 4:03 pm
על ידי עץ הזית
חגי פאהן כתב:הכ"ד הפורס לילדיו בע"ש האחרון את אתרוגו המבורך ומברך עליו הוא והן בורא פרי העץ ושהחיינו.

כבר ברכת שהחיינו על האתרוג ביו"ט ראשון, ולכאורה אין לברך שוב שהחיינו בשעת אכילתו (אלא אם כן יש לך שמחה גדולה ומיוחדת באכילתו דווקא, אבל מצד מה שאמרו חז"ל לברך שהחיינו על פרי חדש - ודאי יוצאים ידי חובה גם שלא בשעת אכילה).
חגי פאהן כתב:(כמובן הוא חייב להיות צהוב, אל תנסה לאכול ירוק)

גם אתרוג צהוב הוא לא תמיד בשל.

Re: אתרוג עם טעם טוב

פורסם: ג' אוקטובר 05, 2021 10:25 am
על ידי חגי פאהן
עץ הזית כתב:גם אתרוג צהוב הוא לא תמיד בשל.

נכון. המגדלים הרבה פעמים 'מצהיבים' אתרוג שיהיה לו מראה צהוב. ניתן לראות אם הוא באמת צהוב מעצמו אם אין בו נקודות קטנות ירוקות, אלא כולו הפך צהוב.

Re: אתרוג עם טעם טוב

פורסם: ג' אוקטובר 05, 2021 10:45 am
על ידי קו ירוק
יש לו גם טעם טוב? כי לפי המוכר אסור לברך עליו ברכה כלל. ואינו אוכל.
ושמא כיום השתנה.

Re: אתרוג עם טעם טוב

פורסם: ג' אוקטובר 05, 2021 1:08 pm
על ידי חגי פאהן
קו ירוק כתב:יש לו גם טעם טוב? כי לפי המוכר אסור לברך עליו ברכה כלל. ואינו אוכל.
ושמא כיום השתנה.

יש. אוכלים את הלבן הרך, זה שבתפוז הוא דק מאד. ה"בקבוקים" המכילים את המיץ חמוצים כמו לימון. אגב, באתרוג תימני הם אינם ויש רק לבן רך.

Re: אתרוג עם טעם טוב

פורסם: ג' אוקטובר 05, 2021 4:37 pm
על ידי עץ הזית
חגי פאהן כתב:
עץ הזית כתב:גם אתרוג צהוב הוא לא תמיד בשל.

נכון. המגדלים הרבה פעמים 'מצהיבים' אתרוג שיהיה לו מראה צהוב. ניתן לראות אם הוא באמת צהוב מעצמו אם אין בו נקודות קטנות ירוקות, אלא כולו הפך צהוב.

אני קטפתי פעמים רבות אתרוגים צהובים מן העץ ואכלתים, ואני מעיד שלא כל אתרוג צהוב (גם כשהוא הצהיב מעצמו על העץ, ולא נשארו בו נקודות ירוקות) הוא בשל כראוי. וכמדומני שגם יש הבדלים בזה בין הזנים.

Re: אתרוג עם טעם טוב

פורסם: ג' אוקטובר 05, 2021 4:53 pm
על ידי סגי נהור
חגי פאהן כתב:יש. אוכלים את הלבן הרך, זה שבתפוז הוא דק מאד. ה"בקבוקים" המכילים את המיץ חמוצים כמו לימון. אגב, באתרוג תימני הם אינם ויש רק לבן רך.

לפחות על האתרוג התימני אוכל להעיד שבשרו הלבן אכיל בהחלט.

Re: אתרוג עם טעם טוב

פורסם: ג' אוקטובר 05, 2021 5:35 pm
על ידי עמק חברון
עץ הזית כתב:"אתרוג הבוסר ר' עקיבא פוסל וחכמים מכשירין" - מכלל שהאתרוג המהודר הוא הבשל הראוי לאכילה. אך לגבי שני אתרוגים ששניהם בשלים וראויים לאכילה ואחד מהם יותר טעים מחברו איני יודע אם יש הידור בטעים יותר.


הבוסר מעיד על שלב בהתפתחות הפרי, לא תמיד עם קשר להיותו אכיל או לו. ישנן זנים שנאכלים דווקא בוסר וכשהם בשלים, בשרם אינם ראוי לאכילה.

Re: אתרוג עם טעם טוב

פורסם: א' אוקטובר 09, 2022 4:22 pm
על ידי יואל שילה
מחקר המוכיח שאין הבדל בין סוגי האתרוגים השונים