עמוד 1 מתוך 1

פירות בעלי תכולת אתילן גבוהה - למוצאי שנת השבע

פורסם: ב' ספטמבר 21, 2015 12:27 pm
על ידי קלונימוס הזקן
אשמח אם מי מהלומדים ימציא מידיעותיו אודות פירות בעלי תכולת אתילן גבוהה להבחלת האתרוגים, סוגי תפוחים אחרים מלבד יונתן, או פירות אחרים. לפי מה שהבנתי, לא כל התפוחים שווים לעניין זה, והעניין נחוץ לרבים.

Re: פירות בעלי תכולת אתילן גבוהה - למוצאי שנת השבע

פורסם: ב' ספטמבר 21, 2015 1:01 pm
על ידי אוהב אוצר
מה קשור למוצאי שנת השבע?
ואם זה אתרוגים בכמות מסחרית, לא נראה לי שתפוחים יספיקו לזה.

Re: פירות בעלי תכולת אתילן גבוהה - למוצאי שנת השבע

פורסם: ב' ספטמבר 21, 2015 3:43 pm
על ידי לוצאטי
תפוחים בעלי קליפה מט - צהובים או צהובים-אדומים, בעלי ריח טוב. קליפה מבריקה משמעה ציפוי כלשהו שמפריע לגז להתנדף.
שמים בסיר קטן סגור למשך 4-5 ימים, על מצע צמר גפן.

Re: פירות בעלי תכולת אתילן גבוהה - למוצאי שנת השבע

פורסם: ב' ספטמבר 21, 2015 3:56 pm
על ידי קלונימוס הזקן
אוהב - כי אין לי תפוחים שאינם קדושים בקדושת שביעית, אבל אולי יש פירות אחרים.
לוצאטי - אז בעצם טוב גם לחורר את התפוח אם יש לו קליפה מבריקה? למה צמר גפן?

Re: פירות בעלי תכולת אתילן גבוהה - למוצאי שנת השבע

פורסם: ב' ספטמבר 21, 2015 7:14 pm
על ידי לוצאטי
הנראה שמעכ"ת סבור דחבורי מחבר, ולא היא, אלא מיצרר צריר. ובעברית: התפוח אינו בלון מלא גז. הגז מתנדף לאיטו דרך הקליפה.
צמר גפן כדי למנוע נגיעת האתרוג בתפוח שעלולה להצהיבו ביותר שם, או להזיקו במיני מזיקים. צמר גפן נושם, כך שאינו מפריע לקליטת הגז.

Re: פירות בעלי תכולת אתילן גבוהה - למוצאי שנת השבע

פורסם: ב' ספטמבר 21, 2015 10:04 pm
על ידי קלונימוס הזקן
לא הבנתי, הוא "יודע" לצאת רק דרך הקליפה? מסתמא מתנדף בשווה מכל מקום, ואף לו יהי כן, יספיק לפצוע את הקליפה גם במשוחים בחומר.

Re: פירות בעלי תכולת אתילן גבוהה - למוצאי שנת השבע

פורסם: ב' ספטמבר 21, 2015 10:29 pm
על ידי יבנה
להקישור דלהלן נראה שפירות אלו יועילו- תפוחים, אבוקדו, בננה, תאנים, מנגו, פפאיה, פסיפלורה, אגסים, קיווי ועגבניות.
http://scienceinmyplate.com/2013/01/15/ ... %99%D7%9C/

Re: פירות בעלי תכולת אתילן גבוהה - למוצאי שנת השבע

פורסם: ב' ספטמבר 21, 2015 11:00 pm
על ידי קלונימוס הזקן
אבל בשלבים שונים של הבשלה, הרי שמים תפוחים עם בננות כדי למהר את ההבשלה של הבננות אף שלהאמור שם גם הבננות גופן מפרישות אתילן.