קו ירוק כתב:לא זוכר הכין ראיתי שכיום מרירותו גבוהה יותר מבעבר, עקב חומרי ריסוס בהם מטופלים האתרוגים, שגם אחרי הכנתו הוא מריר מאוד.
איתן כתב:קו ירוק כתב:לא זוכר הכין ראיתי שכיום מרירותו גבוהה יותר מבעבר, עקב חומרי ריסוס בהם מטופלים האתרוגים, שגם אחרי הכנתו הוא מריר מאוד.
כזכור ראיתי אצל פרופ' ז. עמר שגם האתרוגים הרגילים (לאו דווקא תימניים) נהיים אכילים אם להשאיר אותם על העץ יותר זמן.
ושמעתי שמקדימים לקטוף את האתרוגים כדי שיצאו יותר נקיים.
קראקובער כתב:הבוקר היה דיון אם לברך העץ, שהכול או כלום ואחרי שטעמתי את זה (טעם עצו ופריו שווים...) לא בטוח שזה ראוי לאכילה אפילו בשעת הדחק, יש התייחסות מהפוסקים הקלאסיים?
יושב ירושלים כתב:אתרוג שאינו ראוי לאכילה כלל, עד כדי כך שאין מברכין עליו, נחשב 'פרי עץ הדר'?
לייטנר כתב:קראקובער כתב:הבוקר היה דיון אם לברך העץ, שהכול או כלום ואחרי שטעמתי את זה (טעם עצו ופריו שווים...) לא בטוח שזה ראוי לאכילה אפילו בשעת הדחק, יש התייחסות מהפוסקים הקלאסיים?
מסכנים התנאים שאכלו פרי שאינו ראוי לאכילה אפילו בשעת הדחק...
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 71 אורחים