אני עורך ספר של מומחה כשרות מארה"ב.
מישהו יכול להסביר לי וואס איז הקאסן הלזה? מה תקפידו ומדוע הוא 'סם המוות'?...
זה הקטע:
הוצאת שמן הסויה מתוך פולי הסויה נעשה על ידי הפעלת לחץ ודרך העולם להוציא השמן ממנו הוא ע''י הקסאן שהוא מין העושה לחץ הרבה להוציא השמן, והקסאן א''א לאכול שהוא סם המוות, וע''כ אם משתמשים בהקסאן להוציא שמן צריך להוציא ההקסאן מן השמן לאח''כ, ואין זה אלא ע''י חום גבוה דמועיל להוציא ההקסאן מן המאכל. וצריך לידע שאין משליכים ההקסאן לאשפה אלא חוזרים ומשתמשים בו פעם אחרת, וא''כ מי שמקפיד על תערובת ובליעות של קטניות בפסח נמצא כל שמן כותנה יש בו בליעות של קטניות ע''י מה שמשתמשים בהקסאן שכבר השתמשו בו להוציא שמן מתוך פולין סויה שהוא בליעות של קטניות, והוא חומרא בלא בסיס בהלכה, דקטניות א''צ אפילו ששים אלא הוא בטל ברוב ומותר.