מפרשי האוצר
חיפוש גוגל בפורום:

האם יש טעם להחמיר בשרויה במצת מכונה?

הלכות חג בחג, חקרי מנהג, מאמרים לעיון והורדה
קראקובער
הודעות: 2832
הצטרף: ג' ספטמבר 06, 2016 1:06 pm

האם יש טעם להחמיר בשרויה במצת מכונה?

הודעהעל ידי קראקובער » א' מרץ 19, 2017 2:15 pm

הרי לא מדובר בגזירת הכתוב אלא לפעמים במצות יד זה לא נאפה כמו שצריך אבל במצת מכונה אין דבר כזה ובפרט במכונות משוכללות של היום.

(החסידים ממילא לא אוכלים מכונה אבל יש כאלו שאוכלים לכתחילה אבל נשאר להם המנהג של שרויה מבית סבא)

קו ירוק
הודעות: 5869
הצטרף: ד' מרץ 16, 2016 7:01 pm

Re: האם יש טעם להחמיר בשרויה במצת מכונה?

הודעהעל ידי קו ירוק » א' מרץ 19, 2017 2:17 pm

אבק של קמח במאפיה תמיד יכול להיות.. למי שחושש לשרויה

קראקובער
הודעות: 2832
הצטרף: ג' ספטמבר 06, 2016 1:06 pm

Re: האם יש טעם להחמיר בשרויה במצת מכונה?

הודעהעל ידי קראקובער » א' מרץ 19, 2017 2:20 pm

קו ירוק כתב:אבק של קמח במאפיה תמיד יכול להיות.. למי שחושש לשרויה


מימי לא ראיתי, אתה כן?

קו ירוק
הודעות: 5869
הצטרף: ד' מרץ 16, 2016 7:01 pm

Re: האם יש טעם להחמיר בשרויה במצת מכונה?

הודעהעל ידי קו ירוק » א' מרץ 19, 2017 2:25 pm

לא ראיתי גם במצות יד.. ואיננו נוהגים לחשוש לשרויה.
אגב, גם במצות מכונה יתכנו פספוסים - הגם שאינם חמץ, וכמו במצות יד..

קראקובער
הודעות: 2832
הצטרף: ג' ספטמבר 06, 2016 1:06 pm

Re: האם יש טעם להחמיר בשרויה במצת מכונה?

הודעהעל ידי קראקובער » א' מרץ 19, 2017 4:03 pm

קו ירוק כתב:לא ראיתי גם במצות יד.. ואיננו נוהגים לחשוש לשרויה.
אגב, גם במצות מכונה יתכנו פספוסים - הגם שאינם חמץ, וכמו במצות יד..


נכון שגם במצות יד זה רחוק אבל אחד מאלף מצאתי ובמכונה בכל אלה לא מצאתי...

עושה חדשות
הודעות: 12858
הצטרף: ו' ספטמבר 18, 2015 9:23 am

Re: האם יש טעם להחמיר בשרויה במצת מכונה?

הודעהעל ידי עושה חדשות » א' מרץ 19, 2017 10:43 pm

אם יש הבדל, אי"ז מחמת התנור, (כי אם היינו חוששים על מצות יד שלא נאפו לגמרי, אז היה אסור לאוכלם גם בלי שרייה), אלא מחמת מכונות הלישה, וריבוי המים יחסית לקמח.
מאידך גיסא, החום בתנורי מצות יד הוא גדול בהרבה, ואין סיכוי שהקמח ישרוד בו, ואולי מצות מכונה גרע.


חזור אל “פסח”



מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 53 אורחים