הודעהעל ידי איש_ספר » ב' אוגוסט 29, 2011 11:12 pm
בתעשיית היינות המשובחים משתמשים בחומצה טרטרית שמקורה בשמרי יין.
בעבר היתה התעשיה כולה מגיעה מחו"ל ומופקת משמרי יין של סתם יינם.
ביוזמתו של הרב אי"ש ינובסקי (לשעבר רב אגודת הכורמים - כרמל מזרחי), יקבי כרמל מזרחי החלו לפני כעשרים שנה, לייצר חומצה זו בעצמם. מדובר בהתליך שדורש מכשור יקר וכבד. (בין היתר מכבש גלגל אדיר, שהשמרים היבשים עוברים תחתיו על מנת להוציא מהם את החומצה המבוקשת).
בזמנו (לפני כחמש עשרה שנה) שמעתי ממנו שיקבי רמת הגולן לא קונים את החומצה מכרמל מזרחי, והם משתמשים בחומצה תוצרת חו"ל לפי היתר שיש בידם.
יתכן שהדברים השתנו מאז ויש לבררם.
--------
על מהות החומצה ויסודות ההלכה בזה, נמצא חומר רב באוצר החכמה. בהקשת תיבות: חומצה טרטרית.